Petek Temizliği 439 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır sorusunun cevabını evde yapacağımız basit uygulama ile biz verebiliriz. Tesisatçı çağırmayı gerektirmeyen bu tesisat sorunun çözümü çok kolaydır. Kalorifer peteğinin üstü ısınmıyor ise petekte hava var diyerek işe başlayabiliriz. Peki, kombi çalışırken petek havası alınır mı diye sorsak. Elbette kalorifer hava alma işi kombi açıkken de alınabilir kombi kapalıyken de alınabilir.

Kalorifer petek havası alma işi kolay olup petek havası alınırken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Petek havasını aldığınızda hava bitince su da geleceği için kombi su eksiltecek olup eksilen suyun tamamlanması gereklidir. Kalorifer peteklerinde zaman zaman ısınma sorunu oluşabilir. Kaloriferin havasını alma işi ile kalorifer peteği havası alma işi ya da havlupan peteğin havasını alma işi için aynı işlem yapılır.

Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır?

Kalorifer petek havası alma işi ile radyatör havası alma işi eşdeğerdir. Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır, kaloriferle ısınan herkesin bunu bilmesinde yarar vardır. Bazı durumlarda peteklerde ısınma sorunu yaşanabilir. Bunun sebeplerinden biri de peteklerin hava yapmasıdır. Bu durumda peteğin üst kısımları soğuk, altı kısımları sıcak olur. Kalorifer peteğin havası nasıl alınır, bunu biliyorsanız sorunu kısa sürede çözümleyebilirsiniz. Peteklerin üst kısımları havasını aldığınızda hemen ısınmaya başlayacaktır. Kalorifer peteğin havası nasıl alınır, bunu sizlere anlatmaya çalışacağız.

  • Peteklerin hava yapıp yapmadığını tespit ediniz.
  • Kalorifer peteğinin havasını almaya başlamadan önce yanımıza almamız gerekenleri yanımıza almalıyız.
  • Kalorifer peteklerinin havasını almak için 1 kap, 1 bez ve bir de ucu düz tornavida hazırlayınız.
  • Kalorifer petek havası peteğin üst kısmında bulunan hava alma yerinden yapınız.
  • Düz tornavidayı buraya takarak sola doğru yavaşça çeviriniz. Hava gelemeye başlayacak ve sonra da su gelmeye başlayacaktır.
  • Su gelemeye başladıktan sonra biraz su aktıktan sonra sağa doğru çevirip hava alma işlemini bitiriniz.
  • Peteklerden hava alma işi bittikten sonra kombide ekilen suyu kombiye su doldurmak sureti ile tamamlayınız.

İstediğiniz gibi ısınabilmek için kalorifer tesisatınıza iyi bakmalısınız. Olabilecek basit sorunlarda ilk müdahaleleri kendiniz yapabilmelisiniz. Bu sorunlardan birisi de peteklerin hava yapmasıdır. Kalorifer peteğin havası nasıl alınır, nasıl anlaşılır bunları bilmelisiniz. Peteklerin üst kısımları ısınmıyorsa, hava yapmış olduğunu anlayabilirsiniz. Kalorifer ile ısınıyorsanız, peteklerin hava yapması sorunu sizin de başınıza gelmiş olabilir.

Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır | Uzmanlar Tesisat

Kalorifer Peteğinin Havası Nasıl Alınır | Uzmanlar Tesisat

Kombi çalışırken petek havası alınır mı?

Kombi kapalıyken su doldurduğunuzda ne kadar su doldurduğunuz görebileceğiniz basınç göstergesi var ise kombi kapalıyken kombiye su doldurun. Yok eğer basınç göstergesi digital olduğu için kombi açık olursa görebilirim diyorsanız kombi açıkken de kombiye su basabilirsiniz. Kombi su basıncı 1,5 bar ile 2 bar arasında olmalıdır. Eğer fazla kombiye fazla su doldurursanız kombi otomatik olarak fazla suyu kombi altından sızdırmaya başlayacaktır. Bu durumda da panik yapamayın. Kombi fazla doldurulan suyu boşaltıp suyu kesecektir.

Peki peteklerin havasını alabilmek için neler gereklidir?

Ucu düz bir tornavida veya petek havasını almak için hava alma purjörü gereklidir.

Petek havası alınmaz ise ne olur?

Peteklerin üstü ısınmaz.

Kalorifer peteği otomatik hava alma aparatı ne işe yarar? 

Peteklerde oluşan havayı otomatik olarak atar bu durumda sizin petekten hava almanıza gerek kalmaz.

Petek ısınmıyor havasını mı almak gereklidir?

Peteklerdeki ısınma sorunu sadece hava oluşumuna bağlı değildir. Petekler kirlenip kanalları tıkandı ise petek temizliği gerekli olacaktır.

“Kalorifer peteğinin havası nasıl alınır” başlıklı yazımızda çok detaylı olmasa da ana çizgiler ile anlatmaya çalıştık. Eğer faydalı bulduysanız lütfen beğenin.

Benzer Gönderiler: