Radyatör havası nasıl alınır veya kalorifer petek havası alma nasıl yapılır için verilecek cevap ve uygulaması kolaydır. Radyatör petek hava alma uygulamasını evde kolayca yapabilirsiniz. Radyatör peteklerinde hava olması halinde radyatör peteklerin havası nasıl alınır bunu bilmenizde yarar vardır.
Radyatörde hava olursa üst kısımlarında sıcak su dolaşamayacağı için ısınmaz. Yani petekte hava olduğu zaman petek üstleri ısınmaz. Kalorifer peteğin havası nasıl alınır, radyatör suyu havası nasıl alınır, petek havası alma uygulaması için gerekli bilgi edinilmelidir. Kalorifer peteğinin havasını alarak, radyatör havası alınmaz ise ne olur için endişe etmenize gerek kalmaz.
Radyatör Havası Nasıl Alınır ve Kalorifer Peteğin Nasıl Havası Alınır?
Radyatörde hava olduğu nasıl anlaşılır, borudaki suyun havasını alma, radyatör havası alınmazsa ne olur bilirsek daha rahat oluruz. Radyatör hava yaptığı takdirde üst kısımları soğuk kalacağı için ısı kaybı meydana gelecektir. Kombinin çalışması oranında ısınamayacaksınız. Bu yüzden radyatör havası nasıl alınır bunu bilmeli ve radyatör peteklerinin havasını almalısınız. Radyatörlerin havasını almak hemen herkesin yapabileceği bir işlemdir. Bilmiyorsanız bile tesisatçınıza danışarak rahatlıkla radyatörlerin havasını alabilirsiniz.
Radyatör havası nasıl alınır, bunu bilenler hava nedeniyle radyatörlerin ısınmama sorununu kendileri giderebilir.
- Radyatörlerin yan taraflarında bulunan purjör tapasını purjör anahtarı ile sola doğru su gelene kadar çevirerek kapatmaları hava almak için yeterli olur.
- Eğer purjör anahtarı yok ise her evde olan ucu düz olan tornavida ile hava alma işlemini yapabilirsiniz.
- Hava alma işlemini yaparken önce su gelir ise bu petekte hava olmadığı anlamına gelir. Bu durumda hemen kapatmadan biraz su alıp öyle kapatın. Zira suyun içerisinde de hava kabarcıkları vardır.
- Bütün petekler için aynı işlemi yaptıktan sonra kalorifer tesisatından su eksilmiş olacağından su basıncı kontrol edilmelidir.
- Hava alam işleminin ardından kombinin su basıncı kontrol edilmelidir.
- Eğer su basıncı 1,5 bardan daha düşük ise kombinin altında bulunan kombi su doldurma vanasını açarak su basıncını 1,5 bara gelinceye kadar su doldurulması gerekir.
- Bütün bunlar adım adım yapıldıktan sonra radyatör havası alınmış ve radyatörler ısınmaya hazır hale gelmiştir.
Kalorifer Petek Havası Radyatör Havası Ne Zaman Oluşur?
Alüminyum radyatör havası nasıl alınır, alüminyum radyatör ile panel radyatör hava alma uygulaması aynıdır.
- Radyatörlerde genelde tesisat ilk yapılıp devreye alındığı zaman hava oluşur.
- Peteklerin pis suyu alınıp temiz su doldurulduğu zaman hava oluşur.
- Petek temizliği yapıldığı zaman kalorifer tesisatında hava oluşur.
- Kalorifer tesisatında tamirat yapıldığı vakit hava oluşabilir.
Radyatörlerde hava olacağı gibi bazen de kombi pompasında hava oluşur. Küçük kabarcıklar bile kombinin arıza moduna geçmesine neden olur. Bu durumda kombi pompasından hava alam uygulaması yapılır ise durum düzelecektir. Kombi pompasından hava alma uygulamasını siz yapamayabilirsiniz. Bunun için yetkili servisi çağırmak gerekli olabilir. Kalorifer havası alma veya petek havası nasıl alınır için umarım faydalı bilgiler vermişizdir. Radyatör havası nasıl alınır başlıklı yazımızı yararlı bulduysanız lütfen beğenin.