Tesisatçı 3002 kez görüntülendi
1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (Henüz puan verilmemiş)
Gönderiyi OylaLoading...

Duş Başlığı Hortumu Nasıl Değiştirilir sorusuna yanıtımızda ilk değineceğimiz şey bu iş için ek malzemeye gerek olmadığıdır. Duş hortumu patladı, duş başlığı hortumu tamiri yapılır ise sağlıklı olur mu? Su sızıntısı acaba duş hortumu contası değiştirildiğinde keser mi?  İşin özeti, duş hortumu uzatma su sızdırıyor ise yenisi ile değiştirmek gereklidir.

Duş hortumunun değiştirilmesi ihtiyacı duş başlığı su kaçırıyor ise gündeme gelir. Duş başlığı hortumu ile duş başlığının bağlantı yerinde duş başlığı contası olup olmadığını da kontrol ediniz.

 

Eski Duş Başlığı Hortumu Nasıl Değiştirilir

Duş başlığı banyonun önemli bir parçasıdır. Rahat bir duş almanız için sağlıklı işlev gören bir duş başlığınız olmalıdır. Ancak bazen duş başlığı arızalanabilir, kırılabilir, kireçlenmiş olabilir ya da zamanla eskimiş olabilir. Bu durumda duş başlığı nasıl değiştirilir diye düşünebilirsiniz. Duş başlığını değiştirmek için biraz elinizin tamirata yatkın olması yeterlidir.

Yukarıda da değindiğim gibi hiç bir malzemeye gerek olmadan, tesisat anahtarı olmadan duş başlığını da, duş başlığı hortumunu da değiştirebilirsiniz. Duş başlığını değiştirmek için önce yeni bir duş başlığı almanız gerekir. Eski duş başlığı hortumunu  söktükten sonra yeni aldığınız duş başlığı ve hortumunu takabilirsiniz.

Duş Başlığı Hortumu Nasıl Değiştirilir | Uzmanlar Tesisat

Duş Başlığı Hortumu Nasıl Değiştirilir | Uzmanlar Tesisat

  • Duş başlığını değiştirme işine başlamadan önce suyu ana vanadan tamamen kesmenize gerek olmadığını en başta yazmış olalım.
  • Duş bataryasını kapatarak suyun akmamasını sağladıktan sonra eski duş hortumunu eliniz ile yerinden sökün. Batarya altındaki bağlantısı ve duş başlığına olan bağlantıyı elinizle sökün.
  • Daha sonra yeni almış olduğunuz duş başlığı hortumunu önce duş batarya altındaki bağlantısını yapın sonra da diğer ucunu duş başlığına takın.
  • Duş başlığında da bir sıkıntı var ise hortumu değiştirirken onuda yenisi ile değiştirebilirsiniz.
  • Burada dikkat edilmesi gereken şey duş hortumunun contaları taktığınız başlıkların için vardır. Takarken bunların düşmediğinden emin olun. Eğer contalar düşer ise bağladığınız yerlerden su akar.
  • Duş hortumunu bağladığınız yerleri gücünüz yettiği kadar eliniz ile sıkmanız yeterli olacaktır.
  • Yeni duş başlığı hortumunu ve duş başlığını takmak için eskisini sökerken yaptıklarınızı takip ederek kolayca yerine takabilirsiniz.
  • Duş başlığını ve duş başlığı hortumunu taktıktan sonra suyu açın ve su sızıp sızmadığını kontrol edin. Çünkü, bazen duş hortumları yeni bile olsa hatalı olabiliyor. Bu durumda zaman kaybetmeden aldığınız yerden hortumu değiştirmesini isteyin.

Patlamayan duş hortumu aldım artık duş hortumu su sızdırmaz demek çok reel olmaz. Zamanla duş hortumunda su sızmaları olur ancak kaliteli olur ise bu çok daha geç olur.

Eski Duş Başlığı Hortumu Ben Değiştirebilir miyim?

Eğer duş seti duş hortumu arızalı ise  tesisatçı çağırmadan duş başlığı değiştirmeyi deneyin. Yapamaz iseniz tesisatçıdan yardım alırsınız. Yukarıda ki yazımızda da dikkat çektiğimiz gibi duşa başlığı veya duş başlığı hortumunu değiştirmek hayli kolaydır. Evde kendiniz hiç bir tesisat anahtarına ve ek malzemeye gerek duymadan bu değişimi yapabilirsiniz.

Benzer Gönderiler: